matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomiany
daniel:
x
2
−6x+3
5
−
=2 odp mam ale nie wiem skad to sie bierze
4
x
2
−6x+3
25 sty 23:06
M:
6 kwi 06:55
M:
1 cze 10:06
Podstawy Geometrii:
x
2
−6x+3≠0 x≠3−
√
6
oraz x≠3+
√
6
x
2
−6x+3=t
t
5
−
=2
4
t
t
2
−20
=2
4t
t
2
−20=8t t
2
−8t−20=0 Δ=144
8−12
t
1
=
=−2
2
8+12
t
2
=
=10
2
x
2
−6x+3=−2 x
2
−6x+5=0 Δ=16
6−4
x
1
=
=1
2
6+4
x
2
=
=5
2
x
2
−6x+3=10 x
2
−6x−7=0 Δ=64
6−8
x
3
=
=−1
2
6+8
x
4
=
=7
2
1 cze 10:31