Prosze pomozci mi z mi
olka: Prosze pomozcie mi z mi z calkami
25 sty 21:34
25 sty 21:37
25 sty 21:37
olka: bez tego x na koncu
25 sty 21:38
Baśka: | 1 | | dx | | 1 | |
| ∫ |
| = |
| arctg +c |
| 4 | | x2 +1 | | 2 | |
25 sty 21:43
Baśka: | | 1 | | 1 | |
oj tam powinno być |
| a nie |
| |
| | 4 | | 2 | |
25 sty 21:43
olka: tak to chyba nie monza bo wtedy 1 przez 4 trzeba dzielic
25 sty 21:45
Bogdan:
| | dx | | dx | |
∫ |
| = ∫ |
| |
| | 4x2 + 1 | | (2x)2 + 1 | |
Podstawienie: 2x = t
25 sty 21:49
Baśka: racja pomyłka soryy za szybko spojrzałam
25 sty 21:52