matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
calka
Karol:
prosze o spr:
x
3
dx
∫
x
8
+1
25 sty 21:20
Karol:
t=x
8
+1
25 sty 21:21
Karol:
dt=8x
7
dx
25 sty 21:21
Karol:
zly mi wynik wychodiz dobrze to mam
25 sty 21:22
Bogdan:
1
x
4
= t, 4x
3
dx = dt ⇒ x
3
=
dt
4
1
dx
∫
= ...
4
t
2
+ 1
25 sty 21:24
Karol:
dzieki
25 sty 22:01