matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
delopital
krystek:
delopital:
1−x+lnx
limx→1
1+cos(∏x)
25 sty 20:36
Trivial:
1
−1 +
x
1
−
x
2
=[H]= lim
x→1
=[H]= lim
x→1
→
−πsin(πx)
−π
2
cos(πx)
1
→ −
π
2
25 sty 20:40
krystek:
z jakiej tożsamośći z −pisin(pix)= −pi
2
cos(pix)
25 sty 20:47
krystek:
a już widzę druga pochodna
25 sty 20:48