matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
RÓWNANIA WYKŁADNICZE I NIERÓWNOŚCI BLAGAM
Angela:
równania a) 3
x
+
1
+ 3
2
−
x
=12 b) 2
2
x
−
1
+ 2
2
x
+
1
=0 nierówności wykładnicxe a) 2
x
< 8 b) (1/2)
2
x > bądź = 9
25 sty 20:11