pomocy
abc: Znalezc pochodna funkcji
f(x)=|x| i f(x)=3√x2
25 sty 19:53
abc: podbijam..
25 sty 20:16
abc:
26 sty 16:20
bart: f(x)=|x|
mnie sie ydaje, że (f(x))'=1 dla x≥0 i −1 dla x<0, ale nie jestem pewien

f(x)=x
2/3
26 sty 16:43
student: dobrze sie wydaje dla barta
26 sty 16:48
abc: dzięki
26 sty 17:06
Andrzej: z takim drobnym zastrzeżeniem, że nie dla x≥0 tylko dla x > 0.
W punkcie x = 0 pochodna tej funkcji nie istnieje (granica lewostronna ilorazu różnicowego jest
różna od prawostronnej)
26 sty 18:10
bart: oj tam
26 sty 18:12