CALKI
Ewelina:): mam pytanie:
nie bardzo rozumiem tego:
| | 1 | |
∫ (4x−3)7 = |
| (4x+3)8 czemu nie jest to podnoszone do potegi? |
| | 32 | |
25 sty 17:56
25 sty 17:58
Ewelina:): prosze o pomoc
25 sty 18:03
Ewelina:): Pomocy
25 sty 18:07
Ewelina:):
25 sty 18:16
Trivial: Bo nikomu się nie chce podnosić do siódmej potęgi.
25 sty 18:18
Ewelina:): wiec jak to zrobic:(
25 sty 18:22
Ewelina:): prosze o pomoc
25 sty 18:47
Trivial:
t = 4x − 3
dt = 4dx
U{dt]{4} = dx
| | 1 | | 1 | | t8 | | 1 | |
∫(4x − 3)7 = |
| ∫t7dt = |
| * |
| + c = |
| (4x+3)8 + c |
| | 4 | | 4 | | 8 | | 32 | |
25 sty 18:58
Piotr: dziekuje bardzo
25 sty 19:02