trygonometria
dero2005: oblicz pozostałe funkcje
tg α = 12 α∊ (π, 32π)
ctg α = −25 α∊ (π2, π)
25 sty 17:41
Eta:
| | 1 | |
1/ α€ III ćw, ctgα= |
| =2, sinα<0 i cosα<0
|
| | tgα | |
cosα= 2sinα
cos
2α= 4sin
2α => 1−sin
2α= 4sin
2α
5sin
2α=1
| | √5 | | 2√5 | |
cosα= 2*(− |
| )= − |
|
|
| | 5 | | 5 | |
2/ podobnie
25 sty 17:50
Eta:
dero2005....... nie "załamuj" mnie
25 sty 17:52
25 sty 17:58
dero2005: dziękuje bardzo

takie przykłady przegląda wielu uczących się a Ty ładnie i poprawnie rozwiązujesz i proste
przyklady
i trudne
25 sty 19:45