Marta: Dane są odcinki o długości A,B i C. Skonstruuj odcinek, którego dł x wynosi
x=4√10bc√3a
25 sty 16:21
ICSP: Nic nie widać spróbuj użyć duzego U do ułamka.
25 sty 16:22
25 sty 16:25
ICSP: a te odcinki a, b , c
25 sty 16:27
Marta: to można samemu wybrać sobie długość
25 sty 16:29
ICSP: To wybierz sobie że b = 0 . Wtedy x = 0 i odcinek nie istnieje.
25 sty 16:32
Marta: Niestety tak nie można ponieważ odcinek musi powstać
25 sty 16:33
ICSP: To np:
a =
√10
b =
√3
c = 1
| | 4√10√31 | |
x = |
| − skracam √10 i √3 − powstaje x = 4. |
| | √3√10 | |
25 sty 16:36