objetosc
Monia:

Oblicz objętość ostrosłupa
25 sty 16:06
ICSP: A czym jest dwójeczka?
25 sty 16:07
Monia: na podstawie
25 sty 16:12
ICSP: ALe nie wiem gdzie na podstawie
z rysunku odczytuje:
krawędź podstawy − 3
Krawędź boczna − 5

? − 2.
25 sty 16:14
Monia: Podstawę można podzielić na dwa trójkąty... więc 2 to ta krawędz hmm tych trójkątów. Nie wiem
czy dobrze
25 sty 16:18
ICSP: Podstawę można podzielić na dwa trójkaty prostokątne o krawędziach 3, 3 , 3√2 . Nadal nie
widze tam 2.
25 sty 16:19
Monia:
25 sty 16:21
ICSP: A to jest romb


Było od razu napisać.
25 sty 16:23
Monia: bo się rysunek zlał
25 sty 16:24
ICSP: Masz do tego odpowiedzi bo dziwne liczby mi wychodza.
25 sty 16:26
Monia: V= 16 pierwiastków z 2 dzielone przez 3
25 sty 16:29
ICSP: | | 4√34 | |
Mi ciągle wychodzi V = |
| . Może ktoś lepszy ode mnie z ostrosłupów to rozwiąże. |
| | 3 | |
25 sty 16:43
Monia: ehh no dzieki
25 sty 16:44
dero2005:

mie też wychodzi
4√343
25 sty 20:22
Eta:
hola, hola Panowie

Czy krawędzie, boczne tego ostrosłupa są równej długości ?

w/g danych na rys.
trójkąt równoramienny o podstawie dł. e= 2 i ramionach dł. 5
poprawna odp:
25 sty 20:54
Eta:
Oczywiście,że
Monia podała błędne oznaczenia !
a wymaga takiej odp. jaką ma w podręczniku
25 sty 20:57