matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zespolone
sanbod:
Porównujac czesci rzeczywiste i urojone obu stron podanych równan znalezc ich rozwiazania: z
2
+4=0
25 sty 15:41
ICSP:
Δ = −16
√
Δ
= 4i
0 + 4i
z
1
=
= 2i
2
0 − 4i
z
2
=
= −2i
2
25 sty 15:46