PROSZĘ POMURZCIE JESTEM ZAGRORZONA I MUSZĘ TO POKAZAĆ JAKO NA ZADANIE.
MONIKA: akwarium w kształcie prostopadłościanu o krawędzi długości 50cm,20cm, i wysokości 30cm jest
wypełnione do połowy wodą.
a) ile warzy woda w akwarium wiedzonc że 1 litr wody warzy 1 kg, a 1m sześcienny ma 1000l.
b)o ile centymetrów podniesie się poziom wody w akwarium, gdy dolejemy 3 litry wody?
c) ile wody nalerzy dolać do tego akwarium, aby było wypełnione do trzy czwarte wysokości?
25 sty 14:50
Eta:
Widać,że jeszcze jesteś zagro
żona z języka polskiego

"wa
ży" , nale
ży"
25 sty 15:01
bozenna:
5 lut 22:23
bozenna:
5 lut 22:23
Eta:
"Pomurzcie"

zamiast pom
óżcie...... bo p
oma
gamy
6 lut 00:06
Eta:
"wiedzonc", że nic nie wiedz
ąc

Tylu błędów w jednym poście to jeszcze nie widziałam
6 lut 00:10
dero2005:
tszeba kolerzance pomudz
a) 5*2*1,5 = 15 kg
b) 3 dm35*2 = 0,3 dm = 3 cm
c) 0,75 dm* 2 dm* 5 dm = 7,5 dm3 = 7,5 litra
6 lut 09:23
ede: Ω∞∫αβγδπΔΩ∞≤≥∊⊂∫←→⇒⇔∑≈≠ϱ
9 mar 16:00
TROLOLOLO: 53
210
19 lut 23:03