matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
?
aga:
wykaż że liczba
√
3−2
√
2
−
√
2
jest liczbą całkowitą
25 sty 13:18
sssss:
√
3−2
√
2
=
√
(
√
2
−1)
2
=|
√
2
−1|=
√
2
−1
√
2
−1−
√
2
=−1
25 sty 13:19