niby proste ale mam wątpliwość
Edyta: Oblicz pochodną funkcji:
y=√2x+1
25 sty 10:25
PI: y'=12√2x+1 * 2 = 1√2x+1
25 sty 11:06
25 sty 11:06
kachamacha: oj i jeszcze 2 przed pierwiastkiem
25 sty 11:06
25 sty 11:14
Edyta: 2 różne rozwiązania ? czy to ja coś źle widzę
25 sty 11:21
maciej: odp 1 (PI) jest poprawna
25 sty 12:00
kachamacha: bez minusa?
25 sty 14:18
maciej: bez minusa
25 sty 14:20
kachamacha: | | 1 | |
zgadza się −pomyliłam z |
| |
| | x2 | |
25 sty 14:23
Edyta: wielkie dzięki za pomoc
25 sty 14:25