całki do policzenia, jutro z nich kolos
Sonia: Proszę o policzenie całek
25 sty 09:44
Grześ: nadal potrzebna pomoc
25 sty 13:35
maciej: pierwsze przez podstawienie x=t6
drugie przez podtawienie x=√2t sprowadza sie do analogicznej calki ale z jedynka zamiast 2,
a ta wynosi arctg(x)
trzecie analogicznie
ostania calka przez pierwsze podstawienie eulera rozwiazac
25 sty 14:04
Wilczur:
Całka pierwsza−może podstawić najpierw x
0,1,(6) =t,a potem
podzielić wyrazy licznika przez mianownik

trzymasz kilka elementarnych
całek
25 sty 14:51