matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prawdopodobieństwo
klaudia:
Doświadczenie polega na losowym ustawieniu 7 osób w szeregu. Oblicz prawdopodobieństwo zdarzenia, że ustalone osoby A i B stoją obok siebie
24 sty 22:38
Godzio:
A = 6 * 2! * 5! = ... Ω = 7! P(A) = ...
24 sty 22:44