potegi
abcdefghij: (√7 −1 ) 2 = 7 − 2√7 +1 = 8 − 2√7
(√3 − 1)2 + (√3 −1)2
−−−−−−−−−−−−−− =
−(√3−1)2
8−4√3 2−2
−−−−−−−−−−−−−− = −−−−
−4 + 2√3 −1
24 sty 21:33
abcdefghij: Proszę o sprawdzenie zadań.
Z góry dziekuje
24 sty 21:33
alfa: ostatnie źle
24 sty 21:41
Mila: | | 3−2√3+1+3−2√3+1 | | 8−4√3 | |
1 dobrze tak mi wyszło 2) |
| = |
| /*2√3+4 |
| | −3+2√3−1 | | 2√3−4 | |
| 16√3+32−8*3−16√3 | |
| =−2 |
| 12−16 | |
24 sty 21:45
alfa: | 8−4√3 | | 4(2−√3) | | 2(2−√3) | | −2(√3−2) | |
| = |
| = |
| }= |
| =−2 |
| 2√3−4 | | 2(√3−2) | | (√3−2) | | (√3−2) | |
24 sty 21:46