m
lena: przedstaw w postaci kanonicznej f(x)=
34x
2+
12x−
14
wyznaczylam p i q tylko dlaczego skoro a=
34 to do wzoru kanonicznego nie wstawiam. bo sa
odpowiedzi dwie f(x)=(x+
13)
2−
13 to jest ta poprawna a zla to
f(x)=
34(x+
13)
2−
13? prosze wytlumaczcie
24 sty 20:35
Mila: poprawna odpowiedz f(x)=3/4(x+1/3)2−1/3
24 sty 20:53
lena: no wlasnie nie, w odpowiedziach jest inaczej i nie rozumiem tego
24 sty 20:55
Mila: bład jest w odpowiedzi
24 sty 20:56
24 sty 21:01
lena: eh nie wpadlam na to! oczywiste, ze najpierw przejrzalam rozne zrodla, bym nie prosila o
wytlumaczenie tylko o zrobienie gdybym tak nie zrobila!
24 sty 21:14