matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka podstawianie
paulina:
całka Bardzo prosze o pomoc
∫ U{1}{e
x
+1 )
24 sty 20:30
paulina:
dx
∫
e
x
+1
24 sty 20:38
Andrzej:
e
x
+1−e
x
e
x
...= ∫
dx = ∫(1−
)dx i teraz podstawienie e
x
+1 = t
e
x
+1
e
x
+1
wynik x − ln(e
x
+1) + C
24 sty 20:52