////
Hania: upraszczajac wyrazenie x= 1/ tgalfa + sin alfa / 1+ cos alfa otrzymujemy...
24 sty 20:15
zadaniowiec: tgL= sin L/cosL
cosL/ sin L + sinL/1+cos L (sprowadzamy do wspolnego mianownika)
więc=
(cos L +cos2L +sin2L) /sinL+cosL = cos L/ sin L+cosL = ctgL+1
24 sty 20:44
Rafcio: Witam. Jutro mam kolokwium i zostało mi jedno zadanie, którego nie potrafię rozwiązać:( Proszę
o pomoc. Przez prostą wyznaczoną przez płaszczyzny 4x−y+3z−1=0 i x+5y−z+2=0 poprowadzić
płaszczyznę:
a)równoległą do osi Oy
b) przechodzącą przez początek współrzędnych
c)przechodzącą przez punkt A (1,1,1)
d)prostopadłą do płaszczyzny 2x−y+5z−3=0
24 sty 20:51
Hania: wspieram i podziwiam..
24 sty 20:53