matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
././
Hania:
wartosc wyrazenia a
2
− b dla a=sinalfa+cosalfa i dla b=2*sinalfa*cosalfa wynosi...?
24 sty 20:04
Niunia85:
(sinα+cosα)
2
−2sinαcosα=sin
2
α+2sinαcosα+cos
2
α−2sinαcosα=sin
2
α+cos
2
α=1
24 sty 20:07