matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
g. analityczna
TOmek:
Problemik ..
Dany jest trójkąt o wierzchołkach A=(−1,0), B=(3,0), C=(2,
√
3
). Wyznacz kąty trójkąta ABC.. Nie mam pomysłu
24 sty 20:04
Niunia85:
h=
√
3
tgα=
√
3
α=60
√
3
tgβ=
3
β=30 γ=180−60−30=90
24 sty 20:14
TOmek:
danke xD
24 sty 20:43
Niunia85:
24 sty 20:50