matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz całkę
Sonia:
Oblicz całkę ∫sin2cos2x
24 sty 20:01
Grześ:
sprawdź jak wygląda ta całka...
24 sty 20:07
Sonia:
∫sin2x * cos2x
24 sty 20:17
Grześ:
przez podstawienie: t=sin2x dt=2*cos2x dx
dt
=cos2x*dx
2
24 sty 20:18