Własności funkcji trygonometrycznych
molek2: Wyznacz okres podstawowy funkcji f(x)= ctg(π4 * [x] ), gdzie symbol [x] oznacza część
całkowitą liczby x.
24 sty 17:28
molek2: jak się za to zabrać, pomóżcie!
24 sty 17:38
IZA: WEDŁUG MNIE T=4 (STOPNIE SCHODÓW)
[X]=0 DLA X∊(0,1)
[X]=1 DLA X∊(1,2)
[X]=2 DLA X∊(2,3)...................
π/4∧1 CTG π/4=1
π/4∧2 CTG π/2=0
π/4∧3 CTG 3π/4=1
π/4∧4 CTG π=BRAK
π/4∧5 CTG 5π/4=1
24 sty 17:52
molek2: Dziękuje.
24 sty 18:10
molek2: mam jeszcze jedno zadanko...
określ zbiór wartości funkcji:
a) f(x)= /tg2 − 1)/
b) f(x)= 1sinx
c) f(x)= 2/cosx/ − 3
d) f(x)= −5cosx
24 sty 18:13
molek2: mam jeszcze jedno zadanko...
określ zbiór wartości funkcji:
a) f(x)= /tg
2 − 1)/
c) f(x)= 2/cosx/ − 3
24 sty 18:14