ekstrema lokalne funcji
Słaby: Znajdz ekstema lokalne funcji
f(x)=xlnx
24 sty 17:01
bart: pochodna przyrownujesz do zera
24 sty 17:03
sssss: f'(x)=lnx+1
lnx=−1
x=e
−1
24 sty 17:06
sssss: Chyba tak , jestem dopiero w liceum
24 sty 17:06
Słaby: no to mam że f'(x)=lnx+1
lnx+1=0 i co dalej nie wiem

//
24 sty 17:07
sssss: jedynke na druga strone i z definicji logarytmu, napisalem Ci
24 sty 17:14
Słaby: a tu nie trzeba jakis 2 pochodnej liczyc czy cos
24 sty 17:21
Basia:
do wyznaczenia ekstremum nie, tyle, że to nie koniec
sssss podpowiesz co dalej ?
24 sty 17:23
słaby: a co dalej wez powiedz prosze
24 sty 17:25
24 sty 17:36