matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całkowanie prez cześci
Nie ogarniam:
całkowanie przez części ∫x5
x
dx ∫e
2
x
cos2xdx
24 sty 16:44
Basia:
f(x) = x f'(x) =1
5
x
g'(x) = 5
x
g(x) =
ln5
x*5
x
5
x
J =
− ∫
dx =
ln5
ln5
x*5
x
1
−
∫5
x
dx =
ln5
ln5
x*5
x
1
5
x
−
*
=
ln5
ln5
ln5
5
x
1
*[ x −
]
ln5
ln5
drugie próbuj sam f(x)=cos2x g'(x) = e
2x
24 sty 16:49
Nie ogarniam:
dziekuje
24 sty 16:57