matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dlaczego przed 10y jest minus, a nie plus?
szelbiry:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1202.html
dlaczego przed 10y jest minus, a nie plus?
24 sty 12:51
Basia:
bo −2y*5 = −10y
24 sty 12:52
M4ciek:
Dlatego ,ze : −2 * 5y = −10y , a nie 10y
24 sty 12:53
M4ciek:
Upss : −2y * 5 = −10y
24 sty 12:54
szelbiry:
a, już wiem
24 sty 12:54