graniastosłup
mika: oblicz wysokość graniastosłupa prawidłowego czworokątnego o objętości 2,5 m szescienne,
jesli krawedz podstawy m adł. o,5m. pomożnie musze zadrzyc do 23
30 sty 22:49
mika: no pomozcie!
30 sty 22:54
Eta :
Witam! 10 min zostało!

V= a
2 *H a= 0,5m V= 2,5 m
3
czyli 2,5=( 0,5)
2 *H to H= 2,5/0,25 = 10 m
30 sty 22:55
Eta: 
zdążyłam?
30 sty 23:02
mika: spoko udało mi sie jeszcze naciągnąć. dzieki
30 sty 23:04
Eta: Kogo naciagnąć ? czy co naciągnąć?
30 sty 23:05
nicol: pszecież ruwnanie jest proste a ja mam tylko 9 lat
31 sty 12:01