matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
?
ola:
rozwiąż rówannie: x
3
+3x
2
+x+3=0
24 sty 12:49
Basia:
x
2
(x+3)+(x+3)=0 (x+3)(x
2
+1)=0 dokończ
24 sty 12:52
ola:
no walsnie do tego doszłam. x=−3 i tylko to
24 sty 12:52
Basia:
i tylko to, bo x
2
+1 ≠ 0 (jest zawsze >0)
24 sty 12:53