matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
??
aga:
wiadomo że log
5
11=a. Wykaż że log
1
2
1
5
√
5
= 3/4a
24 sty 11:51
ICSP:
log
5
5
√
5
1,5
1,5
3
log
121
5
√
5
=
=
=
=
log
5
121
2log
5
11
2a
4a
24 sty 11:55