trygonometria
asia: 4sinxcos2x+sinx=1+ctg2x
ile to równanie ma rozwiązań?
24 sty 11:38
asia: poprawka
4sinxcos2x − sinx=1 + ctg2x
24 sty 11:44
ICSP: Zapewne nieskończenie wiele. są to funkcje okresowe.
24 sty 11:47
ola kczyńszka ..:
24 sty 11:47
asia: ok dzięki. a umie ktoś to może rozwiązać?
24 sty 11:56
asia: może to być równanie sprzeczne? mi za każdym razem wychodzi inaczej..
24 sty 11:58
ICSP: Dobrze. Odczytaj to z wykresu
po przekaształceniu wychodzi:
| | 1 | |
sin(3x) = |
| . Rysujesz te dwa wykresy i patrzysz gdzie się one przecinają. |
| | sin2 x | |
24 sty 12:14
asia: dzięki mam.
24 sty 12:28