matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całki
magda:
ostatni przykład− także podstawianie:
sin
√
x
∫
dx
√
x
t=
√
x
?
23 sty 23:02
Basia:
tak
23 sty 23:11
magda:
a mogłabyś rozpisać bo coś mi nie wychodzi?
23 sty 23:19
Basia:
t=
√
x
1
dt =
dx
2
√
x
dx
= 2dt
√
x
J = ∫2sint dt = −2cost+C = −2cos
√
x
+C
23 sty 23:23