matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
Emil:
ciąg a,b,4 jest arytmetyczny a ciąg 4,a,b geometryczny. oblicz a i b
23 sty 21:06
Święty:
Z wł. ciagu geometrycznego a
2
=4b Z wł. ciagu arytmetycznego
a+4
b=
2
23 sty 21:09
kachamacha:
rozwiąż układ: b−a=4−b
a
b
=
4
a
23 sty 21:10