d
karoljan: narysuj wykres dwóch funkcji liniowych tak, aby figura, którą utworzą miała :a) dokładnie jeden
środek symetrii
b) nieskończenie wiele osi symetrii.
23 sty 19:42
karoljan: pomocyyyyyyy
23 sty 19:55
karoljan: oko
23 sty 20:25
Basia:
ad.a
każde dwie proste przecinające się np. y=x i y= −2x
ad.b
każde dwie proste równoległe np. y = 2x i y=2x+3
23 sty 20:30
karoljan: Ale czy jest to zgodne z treścią zadania ? Proste mają utworzyć figurę.
23 sty 20:36
Basia:
prosta jest figurą
każde dwie proste tworzą figurę
każde sto prostych tworzy figurę
figura to dowolny podzbiór płaszczyzny (która zresztą też jest figurą)
23 sty 20:39