pochodne
anette: oblicz pochodną: alnx
23 sty 19:05
anette: Bardzo prosze o pomoc
23 sty 19:08
23 sty 19:11
anette: dziękuje...a moze mi napisac skąd to sie wzięło?
23 sty 19:14
Trivial: Pochodna funkcji zewnętrznej razy pochodna funkcji wewnętrznej.
23 sty 19:15
anette: to jest ze wzoru ax ?
23 sty 19:16
anette: AHAAAAAAAAAAAAAAAAAA
23 sty 19:17
anette: ale mozna tu zastosowac ten wzór ax bo tam jest jeszcze w wykładniku ten ln? jestes pewien
ze to jest dobrze?
23 sty 19:20
Trivial:
Tak, jestem pewien.
23 sty 19:21
anette: Znależć granicę lewostronna i prawostronną następujących funkcji:
x/a* cecha z b/a w punkcie x=0
b/x* cecha z x/a w punkcie x=0
e do potęgi (1/x) −1 przez e do potęgi (1/x) +1 w punkcie x=0
xedo potęgi 1/x w punkcie x=0
1/e do potęgi (1−x do trzeciej) w punkcie x=1
a pomożesz mi jeszcze z tym?
23 sty 19:23
anette: No to jak jestes pewien to super i dziękuję Ci bardzo...
23 sty 19:24
anette: chociaz jedno mi napsz jak sie robi to z reszta juz sobie poradze mam nadzieję
23 sty 19:25
anette: Pomózcie jak was prosze
23 sty 19:41