Zadanie
AQWA: Wyznacz sumę dwudziesu początkowych wyrazów ciągu geometrycznego mając dane a1=3,a2=1,5
| | 1− 1/210 | | 1−1/1024 | | 1023/1024 | |
S10=3* |
| =3* |
| =3* |
| =6138/1024 |
| | 1−1/2 | | 1/2 | | 1/2 | |
Tak ma być czy coś żle zrobiłem
23 sty 18:43
Mila: liczyłaś dobrze ale miała być suma 20 wyrazów a policzyłaś 10
23 sty 18:53
AQWA: Sorki w poleceniu jest dziesięciu wyrazów musiałam się pomylić...
23 sty 18:59
xx: Wyznacz sumę dwudziesu początkowych wyrazów ciągu geometrycznego mając dane a1=3,a2=1,5
30 lis 10:09