matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Postać parametryczna
Angela:
Proszę o sprawdzenie P(0,0,1) Płaszczyzna pi: x+y−2z+4=0 Dobrze to przekształciłam:
x−1
y
z−1
=
=
1
1
−2
i
⎧
x=t
⎨
y=t
⎩
z=1−2t
23 sty 17:44
AS:
x − xo
Zamiast
przyjmujemy x = xo + a*t , t ∊ R
a
23 sty 20:15
Paulina:
x
Czyli w pierwszym ułamku ma byc tylko
?
1
23 sty 20:51