matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
tw talesa
Marcin:
W trójkącie ABC odcinek DE jest równoległy do boku AC oraz |AB|=5 |BD|=3 |AC|=8 . zatem długość odcinka DE jest równy
23 sty 17:02
Eta:
|AC|
|AB|
=
|DE|
|BD|
podstaw dane: |DE|=...........
23 sty 18:15