matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz równanie trygonometryczne...
karolslik:
cos
2
(x−π/4)=1/4
23 sty 15:59
M:
6 kwi 21:19
M:
1 cze 06:08
Leszek:
niech : x−π/4 = α , cos
2
α = 1/4⇒ cosα = 1/2 lub cosα = −1/2 α = π/3 + 2kπ lub α = 2π/3 + 2kπ , dalej już łatwo.......
1 cze 09:30