W zależności od parametru t ε R rozwiąż układ równań
Paulina: W zależności od parametru t ε R rozwiąż układ równań
23 sty 14:28
zak: y=t−x wsatwiasz do 1 i 2 rownania a dalej metoda wyznaczników
23 sty 14:32
Paulina: Czyli mam podstawić i wtedy wyjdzie : x=−4 t=5 a y=9 i co wtedy

?
23 sty 14:39
Jack:
wyznacznik główny policz...
23 sty 14:46
Paulina: tzn jak to policzyć?
23 sty 14:55
Paulina: Kto pomoże mi to obliczyć?
23 sty 15:46
Paulina:
1 2 6
2 1 9
1 1 t i wtedy t+12+18−6−9−4t= − 3t + 15 Dobrze to policzyłam

?
23 sty 16:06
Paulina: Dobrze to jest i co dalej

?
23 sty 17:45
Paulina: Czy ktos umie rozwiązać takie zadanie?
23 sty 17:59
ja: napewno
23 sty 18:00