matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
abonament:
wiedząc ze log
3
5=p wyznacz log
3
0,36
23 sty 13:31
Eta:
9
0,36=
25
log
3
0,36= log
3
9− log
3
25= 2−log
3
3
2
=2 −2log
3
5= 2−2p= 2(1−p)
23 sty 13:47
M4ciek:
Chochlik
... 2 − log
3
5
2
= ...
23 sty 13:55
Eta:
No tak
Dzięki
M4ciek
23 sty 14:07