matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
geometria.
tomq:
Jeden z kątów wierzchołkowych jest o 144 stopni mniejszy od sumy dwoch katow przyleglych do drugiego z nich. Wyznacz te katy. L=2B−144 B+L=180 B+2B=324 B=108 L=216−144=72... dobrze?
23 sty 13:24
Eta:
ok
23 sty 14:18