Dany jest trójkąt ABC
Danio: Dany jest trójkąt ABC, gdzie A(−2,3), B(−2,2) i C(2,0). Wyznacz:
a)równania ogólne prostych zawierających boki tego trójkąta
Wiem, że trzeba podstawić do wzoru, ale nie wychodzi mi AB. Proszę o wyliczenie równania ze
sposobu kierunkowego ( tylko AB). Z góry dziękuję
23 sty 13:19
Eta:
A(−2,3) , B(−2,2)
jeżeli xA= xB to prosta AB : x= xA= xB= −2
23 sty 13:23
Danio: dziękuję bardzo

na to nie wpadłam
23 sty 13:27
Eta:
przy okazji pamietaj ,że :
Jeżeli yA= yB to prosta AB : y= yA= yB
23 sty 14:14