Ciaglosc
Kasia: Zbadać ciągłość x
0=1
| | x2−1 | |
f(x) = |
| dla x≠1 Całość w klamerce. |
| | √3−1 | |
3 dla x=1
23 sty 12:46
Kasia: Pomoże ktos?
23 sty 20:42
Kasia: ?
25 sty 17:18
Kasia: Prosze bardzo o pomoc.
25 sty 17:24
Godzio:
Po pierwsze, jak się bada ciągłość funkcji w punkcie ?
25 sty 17:25
Kasia: Liczy się granice lewo i prawostronną.
25 sty 17:28
Godzio:
lim
x → 13 → 3
Funkcja jest ciągła ?
25 sty 17:32
Godzio:
w pierwszym oczywiście lim a nie log
25 sty 17:32
Kasia: Nie.
25 sty 17:32