matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
TRYGONOMETRIA
Agnieszka:
Witam . Mam pytanie jak wyznaczyc pozostale wartosci funkcji trygonometrycznych jesli sinα=−1/5 ?
23 sty 12:25
dero2005:
sin
2
α + cos
2
α = 1
sin α
cos α
= tg α
1
tg α
= ctg α
23 sty 13:45