matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomocy!!!
Paula:
Niech A,B⊂Ω. Jeśli P(A)= 0,4, P(B)= 0,5 oraz A⊂B, to prawdopodobieństwo zdarzenia A∪B jest równe:
22 sty 20:20
Noah:
jezeli A⊂B to A∩B=A To P(A∪B)=P(B)
22 sty 22:21