matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
esiu:
(x−2)(3x+4)(8−x)<0
22 sty 20:11
R.W.17l:
Wielomian
4
−3(x−2)(x+
)(x−8)<0
3
4
(x−2)(x+
)(x−8)>0
3
4
x
1
=2, x
2
=−
, x
3
=8
3
https://matematykaszkolna.pl/strona/142.html
22 sty 21:58