?
Kone: Asia przed maturą rozwiązywała zadania testowe z matematyki(codziennie taką samą liczbę zadań)
i w sumie rozwiązała 448 zadań. Jeśli rozwiązałaby codziennie o 4 zadania więcej, to
rozwiązałaby te zadania o 2 dni krócej. Oblicz, przez ile dni Asia rozwiązywała zadania przed
maturą i ile zadań rozwiązywała każdego dnia.
x~ilość dni
y~ilość zadań w 1 dzień
y+4~ilość zadań podwyższona o 4każdego dnia
x−2~ilość dni pomniejszona o 2
czy mogę to zapisać w ten sposób :
x*y=448
(x−2)*(y+4)= i nie wiem co dalej..
Podpowie ktoś ?
22 sty 20:04
Paula: (x−2)*(y+4)= 448 − zadań jest ciągle tyle samo
22 sty 20:17
22 sty 20:17
Kone: A następnie wymnożyć nawiasy przez siebie i obliczyć deltę ?
22 sty 20:19
Kone: O dziękuję za linka
22 sty 20:20