pochodne
elina: Potrzebuje obliczyc ekstrema i pkt przegiecia tylko nie wiem czy dobrze
policzylam pochodne
1. policzyc ekstrema : f(x)=x*e1/x
f'(x)=(x)' * e1/x+x*(e1/x)'=1*e1/x+x*e1/x *(-1/x2)= e1/x+1/x * e1/x i
nie wiem co dalej z tym zrobic ani ktora czesc rozwiazania wziąć do policzenia
ekstremum
2.policzyc pkt przegiecia: f(x)=x4 + 4X3
f'(x)=4x3 + 12x2
f''(x)=12x2 + 24x i tez nie wiem ktora czesc wziac do policzenia pkt przegiecia tzn
wogole nie wiem czy dobrze rozwiazalam przyklady
30 sty 14:17