Wykaż, że a + b + c = 0
kat: 2. Liczby rzeczywiste a, b, c spełniają nierówności :
|a| ≥ |b + c|, |b| ≥ |a + c|
oraz |c| ≥ |b + a|.
Wykaż, że a + b + c = 0
22 sty 19:22
Trivial: Proponuję dowód przez założenie tezy.
22 sty 19:28
kat: co to znaczy dowod przez zalozenie tezy
kat: 2. Liczby rzeczywiste a, b, c spełniają nierówności : |a| ≥ |b + c|, |b| ≥ |a + c| oraz
|c| ≥ |b + a|. Wykaż, że a + b + c = 0
22 sty 19:34
Trivial: To był taki żarcik.
22 sty 19:39
kat: to w koncu jak zrobic to zadanie bo potrzebuje je na jutro
22 sty 19:43